W serze Feminizowane dominuje Indica. Podstawą genetyczną jest Critical +.
Wydajność 135 gramów na roślinę, 650 g na metr kwadratowy. Średnia wysokość roślin wynosi 60–135 cm, ale w sprzyjających warunkach powierzchnia zewnętrzna może osiągnąć 200–250 cm, a okres kwitnienia wynosi 8–10 tygodni.
Cheese Feminizowane to odmiana zdominowana przez indiki. Delikatny aromat i smak serka śmietankowego, w którym wyczuwalna jest obecność ostrych przypraw i miodu kwiatowego, nadaje mu szczególnego uroku. Aromat i smak, a także szybkość rozwoju i dojrzewania, bezpretensjonalność, wysoka wydajność - 135 gramów na krzak, 650 g na metr kwadratowy, są przedmiotem komercyjnego zainteresowania.
Serowe rośliny feminizowane osiągają średnią wysokość 60–135 cm, ale w sprzyjających warunkach ich wysokość może wynosić 200–250 cm i wymagają przestrzeni do rozwoju. Rosną, przyjmując formę kiści winogron.
Podczas kwitnienia, które trwa od 8 do 10 tygodni, rośliny wytwarzają gęste szyszki przepełnione smolistą zawartością.
Charakter tego efektu, koncentracja na ciele, wywołany efekt euforii, ma znaczenie medyczne. Ser Feminizowany stosuje się w leczeniu depresji, migren, zaburzeń snu i apetytu, zespołów bólowych o różnym charakterze
Harakterestyki odmian | |
![]() |
Fotoperiod |
![]() |
Feminizowane |
![]() |
Indica |
![]() |
Critical+ |
![]() |
56 - 70 dni |
![]() |
60 - 135 cm |
![]() |
135 gramów na krzak |
![]() |
Koniec października |